Trygghetslarm

Ett Trygghetslarm kan göra att äldre och även yngre med funktionsnedsättning känner sig tryggare och säkrare i sitt hem. Med en knapptryckning på den bärbara larmklockan får du direkt kontakt med din närmaste larmcentral som skickar hjälp till dig. Ni kan även prata med varandra via larmets högtalare.

Trygghetslarmet består av en fast enhet som installeras i ditt hem och en bärbar, vattentät larmklocka som du har runt handleden eller runt halsen. Du kan trycka på larmklockan om du till exempel ramlat omkull, blivit hastigt sjuk eller råkat ut för någon annan typ av nödsituation.

Äldre över 65 år (i vissa kommuner 75 år) och även yngre med funktionsnedsättning kan ansöka om Trygghetslarm.  Du ansöker om trygghetslarm hos kommunens biståndshandläggare, som tar emot din ansökan, utreder och fattar ett beslut om du i din situation har rätt till ett trygghetslarm.

Viktigt: Trygghetslarmet ersätter inte 112. Om du har hamnat i en nödsituation och har möjlighet att ringa 112 ska du alltid göra det.

Exempel: Så fungerar Trygghetslarm i Helsingborg

Trygghetslarm i din kommun

Välj din kommun i listan och klicka på länken för att komma till din kommuns sida om trygghetslarm.

Lista kommer snart!

Share This